De ce să alegeți alpinismul utilitar?

De ce să alegeți alpinismul utilitar?
De ce să alegeți alpinismul utilitar?

Accesul din coardă se referă la diverse tehnici avansate de acces care utilizează echipamente specializate. Aici vorbim mai ales de corzi pentru a sprijini forța de muncă care lucrează în locuri înalte, greu accesibile. Cu această tehnică, nu aveți nevoie de nacele, platforme de lucru aeriene sau schele. De asemenea, puteți traversa, coborî sau urca în timp ce lucrați, deoarece hamul vă menține suspendați. De ce să alegeți alpinismul utilitar? O să vă expun mai multe motive

Cât de sigur este alpinismul utilitar?

Această tehnică de acces utilizează un sistem de suport pentru redundanță care elimină probabilitatea de eșec. Realizează redundanța prin utilizarea a două corzi – una de siguranță și una de lucru. Deci, ce beneficii aveți dacă folosiți alpiniști utilitari în proiectul dumneavoastră? Iată câteva:

Rentabilitate – Serviciile de alpinism utilitar sunt destul de economice.

Deoarece puțini lucrători pot îndeplini mai multe sarcini mai repede decât atunci când folosesc metode tradiționale de lucru. Drept urmare, afacerea dumneavoastră are perioade de nefuncționare minime și o producție crescută.

Versatilitate – Metodele de alpinism sunt aplicabile într-o gamă extinsă de servicii.

Puteți să-l utilizați pentru a lucra în zone greu accesibile sau pentru a instala structuri metalice complicate. Acest lucru face mai ușor să vă montați panouri publicitare, bannere, reclame luminoase, signalistică outdoor etc.

Rapid și eficient – Este nevoie de puțin timp pentru a instala și demonta sistemele de acces din coardă.

Prin urmare, veți experimenta mai puține interferențe cu celelalte operațiuni existente. În plus, utilizarea alpinismului utilitar garantează mai puține întreruperi și un mediu sigur pentru angajații dumneavoastră pe tot parcursul proiectului.

Lucru în siguranță

În plus față de măsurile de protecție menționate anterior, toate sistemele de acces din coardă sunt operate doar de către tehnicieni certificați. Pregătirea le permite să se concentreze pe identificarea și implementarea sistemelor de lucru sigure.

Acces superior

Sistemele de alpinism utilitar pot ajunge în zone la care altfel ar fi imposibil să se ajungă cu metodele convenționale. Dacă structura necesită întreținere în regiuni interne, cum ar fi acoperișuri cu cupole, coșuri de fum sau conducte, această tehnică face ca lucrarea să fie facilă.

Flexibilitate

Puteți obține o reprogramare și beneficiați de flexibilitate când aptați pentru alpinismul utilitar. De exemplu, atunci când o schimbare a condițiilor meteorologice are loc în timpul unui proiect în desfășurare, este nevoie de puțin timp pentru a demonta sistemul și a schimba prioritățile de lucru. În schimb, închirierea și transportul echipamentelor de acces convenționale poate fi un coșmar financiar și logistic dacă lucrurile se schimbă la scurt timp.

Discreție

Lucrările în desfășurare cu alpiniști utilitari sunt puțin probabil să fie o sursă de distragere a atenției. Totul cade perfect. Astfel, activitatea curentă își poate menține un accent puternic pe sarcinile de zi cu zi.

Ecologic – Când comparați această tehnică cu metodele convenționale, alpinismul utilitar îți lasă mult mai puțin amprenta.

Nu necesită electricitate sau combustibil pentru a accesa chiar și cele mai strâmte sau cele mai înalte zone.

Reducerea orelor de lucru și al termenului de execuție

Deoarece accesul din coardă face ca zonele dificile să nu mai fie un impediment, este posibil ca proiectul să nu necesite cât mai multe ore de lucru ca atunci când utilizați metode convenționale.

Nu este nevoie de echipamente grele

Cu cât echipamentul de acces este mai greu, cu atât costurile de transport și de utilizare sunt mai mari. Sistemele de acces din coardă sunt relativ ușoare, ceea ce scade timpul, forța de muncă și resursele necesare pentru a le folosi. Natura lor invazivă le permite, de asemenea, să reducă pericolele semnificative asociate echipamentelor de acces tradiționale.